Sabtu, 5 September 2015

Sembelitku Berjaya DiPulihkan

 Assalamualaikum wbt..
 

hai hai hai...

Pjah mendoakan semoga sahabat pengunjung blog pjahsecret sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya.

Berada di bawah lindungan dan rahmat Allah SWT.

InsyaAllah..
 
Mengapa Sepi?? 
 
Pjah mengalami sedikit masalah... sedikitlah sangat kan..

pssst.. jangan bagi tahu orang tau...

Pjah mengalami sembelit... uhhhh sakit tu...

meh..meh... Pjah share pengalaman bagaimana pjah mengharungi zaman kesakitan ini...

ya... Sangat menyakitkan jika tak dapat dikawal. Boleh menyebabkan buasir plus ++ stress serta migrain yang melampau.

MASALAH SEMBELIT BERJAYA DIPULIHKAN

Pjah seorang mempunyai masalah membuang air besar yang agak kritikal.Dalam seminggu boleh di kira pjah pergi buang air besar aka qodho' Hajat. 

Akhir tahun 2012 Pjah telah selamat melahirkan seorang Putera kedua Pjah. Satu masalah yang paling merungsingkan Pjah adalah lepas bersalin mesti susah nak buang air besar.

Macam-macam cara dah Pjah cuba.


En Abe pun tolong belikan ubat di Farmasi untuk membantu melancarkan pembuangan. Antaranya, losyen halia dengan kapsulnya. Memang menjadi. Tetapi, kesannya menyakitkan. Berulang-alik ke toilet non-stop.

Memulas dan sangat pedih rasanya.

Sehingga ada kawan karib Pjah tegur. Katanya, tak elok kalau macam tue keadaannya. Luka bersalin lambat baik nanti... 
 
Aaaargggh sudah... Terminate terus!!.
 
So, apa Pjah buat pulak??

Pjah berdiet.
 
cubalah bayangkan, dalam pantang tetapi Pjah cut makan. Sebab tak mahu pergi membuang.

kolotnya Pjah beranggapan punca dari pemakanan Pjah maka sembelit berlaku...Makan banyak tapi tak boleh nak membuang.


Apa perasaaan korang?

Stress sangat!!

Rasa nak membuang ada. Tapi, tak berjaya.

Dan program diet Pjah juga tak berjaya. Bahkan perut,dan badan saya makin membesar.
 
2 tahun Pjah berterusan dengan masalh yang tiada kesudahan.  Berat yang dulunya hanya 68kg menjadi 83kg walaupun setiap hari Pjah kurangkan makan nasi.  

Sehinggalah pertengahan tahun 2014. Pjah jumpa herba-lax.

Subhanallah.. Gila Cadbury kesannya...
 
Telan malam sebelum tidur dengan air masak yang cukup. 
Esok Pagi terus flush...
Lega sungguh...
 
 
Tak de rasa sakit, tiada rasa memulas, tiada tekanan nak flush...
 Yang ada, cuma rasa puas yang sangat puas...Hahaha.. 

Alhamdulillah... 
Setelah bertahun Pjah mengalami masalah yang susah di luahkan... 

Tahu tak macamana happy nya, pjah? 
Dan Pjah sendiri tak sangk akhirnya masalah sembelit Pjah dapat di pulihkan. Kesan amalkan herba-lax dua kali seminggu.. Perut yang buncit pun kempis.

Alhamdulillah..

Kalau sesape ada masalah yang sama seperti Pjah, boleh lah hubungi Pjah : 0193704802 untuk pertanyaan lanjut.

Ebook Formula Mudah MESTI Kurus (FMMK) membantu ramai rakyat Malaysia kurus dengan cara yang betul.
Whatsapp :0193704802 untuk ebook PERCUMA dari PjahSecret
  
Pjah doakan semoga sahabat pengunjung blog Pjahsecret sentiasa sihat dan berbahagia di samping keuarga tercinta.

InsyaAllah.

Sila SHARE jika anda rasa entry kali ini memberi manfaat kepada mereka di luar sana.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam bahagia.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~

0193704802 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sitihafiza79@gmail.com
FB : AlangPjahJumat