Khamis, 9 Oktober 2014

MENUNGKAP MISTERI 3 SERANGKAI


Assalamualaikum semua... hai hai readers pjahsecret...Selamat pagi jumaat.... saya doakan anda semua sentiasa di bawah lindungan Allah...

Dan saya doakan anda semua kaya dan berjaya di dunia juga di akhirat... Aamiin... :)

Ini kisah semalam...
Balik dari sekolah saya setia menunggu bas yang sukar di jangka...kejap ada kadang tiada... untung nasib...

Tapi saya seronok sebab saya dapat bejumpa dengan ramai orang dan banyak ragam manusia...


Dalam perjalanan sempat berangan sekejap.. tanpa disedari bas dipintas oleh sebuah ambulan..innalillah...semoga selamat orang yang didalam ambulan itu...cetus hati saya

Ada seorang kakak sebelah tempat duduk saya mengomel sendirian. saya beranikan diri bertanya.. kenapa kak?


Kakak awal 40an tu jawab..
"hee risau mak kat rumah, dia sakit kencing manis, dah kene potong jari kaki telunjuk, semalam pergi hospital buat check up doktor kat mak dah ada darah tinggi...doktor pesan mak akak tu kene sentiasa beringat takut sakit jantung pulak yang datang. bila nampak ambulan akak jadi seriau, teringat kan mak.."

Saya tak terkata apa... Hanya boleh angguk tanda setuju...
Wajah akak tu nampak sedih sangat..

Saya pun faham dengan keadaan beliau..

Sampai di rumah tergerak hati ni nak berkongsi... Mungkin ini boleh membantu sesiapa saja di luar sana..

APAKAH ITU 3 SERANGKAI?

3 serangkai adalah penyakit kronik yang melibat tiga penyakit dalam satu masa.. iaitu sakit KENCING MANIS, DARAH TINGGI DAN SAKIT JANTUNG..


Mak saya kata ini penyakit orang kaya-kaya... Tetapi sekarang tidak lagi....

Semua orang berisiko mengalami menyakit tersebut jika tidak menjaga kesihatan dengan baik dan mengamalkan gaya hidup yang sihat..

Mana tidaknya.. Sekarang kita semakin sibuk dengan pelbagai urusan harian, sampai makan pun nak yang mudah dan pantas... sehingga kita terlupa sebenarnya makanan yang express ini mengandungi  lemak, kolesterol, gula, bahan pengawet dan perisa tambahan yang tidak terkawal. 
JADI APA YANG PERLU KITA BUAT?
Bak kata pepatah...

" CEGAH SEBELUM TERLAMBAT, KITA MAMPU MENGUBAHNYA"


Saya doakan kepada mereka penghidap penyakit 3 serangkai ini tidak sampai level tinggi - kene POTONG jari atau kaki akibat kencing manis, atau STROKE akibat tekanan darah tinggi yang melampau mahupun serangan jantung yang boleh membawa MAUT...

So...Saya ingin kongsikan beberapa maklumat tentang VIVIX SHAKLEE yang memang sangat sesuai dan serasi dengan pesakit 3 serangkai ini... 
APA ITU VIVIX...
Saya ada jelaskan di dalam beberapa entry saya berkaitan VIVIX, secara ringkasnya VIVIX ini adalah salah satu produk Premium Shaklee yang telah terbukti keberkesanannya dalam menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan...
VIVIX juga boleh diambil sekiranya seseorang itu sudah menghidapi sesuatu penyakit dan ia juga sesuai bagi yang mahukan kesihatan optimum bagi diri mereka...

Untuk maklumat lanjut tentang VIVIX, boleh baca di LINK INI dan LINK INI ya..
TAK PERCAYA?
Di sini saya lampirkan beberapa testimoni mereka yang telah menggunakannya...
Saya doakan semoga dengan usaha yang konsisten mengambil suplement ini, dapat mengembalikan kesihatan dan memberi sinar baru kepada yang menghadapi masalah ini...
Mari saya saksikan testimoni-tetimoni tersebut:

Testimoni 1 -pesakit Diabetes

Testimoni 2: pesakit Diabetes

Testimoni 3: Pesakit Diabetes

Testimoni 4: Pesakit Diabetes sudah menyerang Bahagian Mata
Testimoni 5 : Diabetes
Testimoni 6: Pesakit Diabetes
Testimoni 7: Pesakit Diabetes

 
Testimoni 8: Pesakit Darah Tinggi

Testimoni 9: Pesakit Darah Tinggi - Stroke
TEstimoni 10 :Pesakit Darah tinggi dan masalah jantung
 
 Alhamdulillah.. Sebenarnya banyak lagi Testimoni yang mungkin anda boleh dapati...

Nak Tahu BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MEREKA?


Anda ingin mencuba, atau mahu hadiahkan kepada mereka yang tersayang?? 

Contact Me for more details!! :)

Hubungi Hafiza/Sani untuk :-

FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Siti Hafiza

Sitihafiza79@gmail.com

019 370 4802 atau 019 354 3005

(SMS/WhatsApp/Telegram)

Bila dah cantik, boleh jana duit geli-geli... tak susah dan sangat mudah jika ada MENTOR yang membimbing....
Boleh jana income 3-4 angka sebulan dengan bisnes online Shaklee hanya bermula dengan RM65? 

Jom Sertai Group MSMF (Most happening Group Shaklee in Malaysia) ;)

Masih mencari motivasi dalaman diri??? click di gambar...


http://www.ebookniaga.com/sorryboss/pjah

tiada alasan untuk berjaya...