Selasa, 30 September 2014

MUDAHNYA HAMIL


Bismillahirrahmanirrahim...


Alhamdulillah dapat juga datang sekolah awal daripada biasa.. Dapat berbual dengan sahabat yang sudahlama tak berjumpa...walaupun bekerja satu bumbung tetapi payah juga nak berjumpa berbual-bual...

Beliau sangat ceria dan sentiasa happy... apa orang kata HAPPY GO LUCKY... tapi tiada yang duga hatinya di rundung pilu...Walaupun wajahnya sentiasa ceria namun jauh di sudut hatinya tercatit suatu kisah yang amat menyedihkan...


Tempuh perkahwinan beliau sudah menjangkau hampir 9 tahun tetapi beliau di duga dengan masih belum di kurniakan zuriat.

Satu soalan yang selalu yang beliau utarakan pada saya yang setiap kali itu saya tak punya jawapannya... 

" Kenapa akak sampai sekarang susah nak mengandung? " 

Sayu hati ini tetapi saya tak mampu membantunya... Allahu Akbar...Semoga Allah berikan yang terbaik untuk beliau dan di kurniakan hati yang kental dan sentiasa sabar menempuhi ujian ini...


Hati ini Allah gerakkan untuk berkongsi beberapa faktor mengapa masih kebanyakan isteri SUSAH HAMIL..

Terdapat beberapa faktor yang menyumbang kesukaran untuk HAMIL yang perlu di ketahui: 


Mengikut kajian, dari 100% di kalangan suami isteri yang subur, peratusan berjaya hamil selepas percubaan tahun pertama hanyalah sekitar 25% sahaja. ini bermakna hampir 75% daripada pasangan perlu mencuba untuk beberapa kali sebelum berjaya hamil. 

Selepas 2 tahun tempuh perkahwinan, 90% akan hamil dan meninggalkan 10% mereka yang masih belum hamil.

Ini bermaksud, ada rahsia bagaimana untuk anda hamil cepat dengan memanipulasikan kaedah kesuburan yang tidak ramai yang tahu termasuklah bilangan 10% yang belum hamil di atas.

Sebenarnya, semua orang mampu untuk hamil cepat,
dengan melihat peratusan hamil tersebut, boleh di katakan bahawa untuk mencapai sesuatu kejayaan adalah dengan mengulangi sesuatu sehingga berjaya..


gambar google2: jangan cepat mengalah, cuba, cuba dan cuba...sehingga berjaya
 
Di sini saya pecahkan kepada dua faktor, faktor pada suami dan faktor pada isteri... Tidak adillah jika sesuatu kesalahan itu di sandarkan pada sebelah pihak saja... 

Tetapi apabila isteri berjaya hamil...biasa suami akan kata 

"mmm tengoklah siapa suaminya"

Bukan mahu mencari kesilapan siapa tetapi kita mahu mencari jalan penyelesaian kepada persoalannya... KENAPA SUSAH HAMIL?

1. FAKTOR USIA

- Usia Wanita
Dalam zaman kini yang semakin menuju kemodenan, ramai wanita medirikan rumahtangga selepas berjaya memperolehi kerjaya yang di inginkan. 

Akibatnya, usia mereka yang sudah meningkat ini boleh mengurangkan kemampuan seseorang wanita itu untuk hamil.  Setelah seorang wanita berusia 30 tahun, tahap kesuburan wamita semakin berkurangn dari setahun ke setahun..

- Usia Lelaki
Bagi tahap kesuburan lelaki juga akan berkurangan apabila usia mereka meningkat. Tetapi, kadar penurunan tidaklah secepat wanita.  Kebiasaannya tahap kesuburan lelaki akan mula berkurangan selepas mereka berusia 40 tahun.

2. MASALAH HORMON 
Sesetengah wanita tidak mempunyai masalah untuk hamil tetapi tubuh mereka tidak mampu untuk menghasilkan progesterone yang mencukupi bagi mengekalkan kehamilan. 

Maka nya, sekiranya seorang wanita merasa bimbang kemungkinan mempunyai masalah hormon yang boleh menyekat kesuburan , perlulah segera berjumpa doktor untuk mendapatkan nasihat atau pun rawatan..

Dan anda perlu tahu juga terdapat 4 faktor lain yang menyekat kesuburan wanita dan boleh melewatkan proses kehamilan:

1. Fibroid,

2. PCOS

3. Endometriosis dan

4. Gangguan Fasa Luteal

gambar google3: penghasilan hormon pada sistem perbiakan wanita dan lelaki


3. BILANGAN SPERMA YANG RENDAH
Dan ada pula lelaki yang bermaslah untuk menghadilkan sperma yang berkualiati.. Ini juga punca isteri mereka sukar hamil.  

Maka nya, suami juga perlu menjalani beberapa ujian kesihatan terhadap sperma mereka untuk mengetahui keadaan yang sebenar.

Tetapi bukan faktor dalaman sahaja yang perlu di fikirkan, faktor yang menyumbang peratusan paling tinggi untuk susah hamil adalah kerana faktor GAYA HIDUP yang di amalkan kini. 

Tabiat seseorang itu memainkan peranan penting dalam menghasilkan cara hidup yang berkualiti.  contohnya amalan senaman, tabiat tidur yang berlebihan atau berkurangan, pemakanan yang seimbang, tahap stress yang dialami dan banyak lagi.

STRESS YANG MELAMPAU
Gambar Google 4: Elakkan daripada berhadapan dengan stress yang melampau
Stress atau tekanan perasaan yang melampau boleh menyebabkan peluang untuk hamil sangat tipis.  Walaupun tekanan yang terlampau itu adalah kerana terlalu memikirkan cara mendapatkan zuriat dengan cepat, ia juga boleh menyumbang kesukaran anda untuk hamil.. 

Jelas, semakin tinggi tekanan bagi pasangan suiami isteri itu semakin sukar dan susah bagi mereka untuk mendapatkan anak. Pasangan suami isteri perlu sentiasa tenang dan sentiasa di dalam situasi selesa tanpa rasa bebanan. 

Kita perlu redha dan berserah kepada Yang Maha Pencipta kerana setiap yang berlaku pasti ada hikmah yang terindah..

CARA BERPAKAIAN
Fesyen adalah trend yang sentiasa berubah mengikut perkembangan zaman.  Kebiasaannya pakaian lelaki nampak longgar dan selesa, tetapi rahsianya ada pada SELUAR DALAM LELAKI... andai suami suka memakai seluar dalam yang ketat boleh menyebabkan sperma yang akan di hasilkan berkurangan berbanding memakai seluar dalam yang longgar..  

ehemm ehemmm...balik kene chek seluar dalam suami dan tukarkan kepada memakai 'boxer' yang longgor...

PEMAKANAN
Gaya hidup yang semakin membimbangkan dimana terlalu banyak makanan yang di 'instant'kan dan mengandungi bahan pengawet yang berlebihan dan juga kandungan kafein yang tinggi.. contohnya, secawan kopi instant tidak cukup... kadang kala kita akan mengambil 2 atau 3 cawan kopi seharian.  

Ada kajian menunjukkan bahawa, jumlah kafein yang ada dalam tubuh seseorang boleh mengganggu kemampuan telur untuk melekat dalam uterus.

Kesimpulannya, perlu di ingat bahawa jika anda masih gagal hamil setelah bertahun-tahun berumah tangga...

Jalan terbaik adalah dengan segera berjumpa doktor untuk menjalani pemeriksaan lanjut.  Dengan bantuan kepakaran doktor dan bantuan peralatan moden juga kemajuan teknologi, inshaaAllah peluang memiliki zuriat adalah tidak mustahil.. yang paling penting BERUSAHA...

ATAU 

Anda boleh mencuba SET KESUBURAN SHAKLEE. Walaupun tidak boleh mengharapkan 100% berjaya dengan menggunakan SET KESUBURAN ini tetapi ianya suatu USAHA dan boleh di jdikan suatu HARAPAN  untuk meningkatkan peluang dan ruang untuk mudah hamil.

Tak Perlu di bimbangkan kerana SET KESUBURAN ini, bebas dan tidak mengandungi bahan kimia yang terlarang.. Bebas daipada bahan-bahan seperti sabutramine atau clomid yang terkandung di dalam pil subur.  Kesan daripada bahan-bahan ini boleh menyebabkan masalah dinding rahim menipis dan penipisan pad lapisan endometrium iaitu tempat berlakunya implantasi janin dalam rahim wanita.

Oleh itu saya tegaskan SET KESUBURAN SHAKLEE ia mengandungi nutrien semulajadi yang di perlukan ole sistem badan manusia. Membantu meredakan stress atau tekanan, memberi keselesaan pada sistem badan, kurang keletihan dan mengatasi beberapa masalah dalaman wanita seperti ketidaksuburan hormon.  Meningkatkan sperma yang lebih berkualiti dan memberi sperma yang hebat....
Gambar google 5: Set Kesuburan Basic Untuk Lelaki dan Wanita

 Nak ????? Hubungi saya:          Hafiza 0193704802

PETUA NENEK-NENEK...
NAK CEPAT HAMIL, JANGAN HANYA FOKUS PADA WAKTU SUBUR SAHAJA

# Rahsianya ....tut.... CUBA...CUBA...DAN CUBA...

 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Anda ingin mencuba, atau mahu hadiahkan kepada mereka yang tersayang??

Contact Me for more details!! :)Hubungi Hafiza/Sani untuk :-

FREE CONSULTATION

BEST PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!
Siti Hafiza

Sitihafiza79@gmail.com

019 370 4802 atau 019 354 3005

(SMS/WhatsApp)

Bila dah cantik, boleh jana duit geli-geli... tak susah dan sangat mudah jika ada MENTOR yang membimbing....

Boleh jana income 3-4 angka sebulan dengan bisnes online Shaklee hanya bermula dengan RM65? Jom Sertai Group MSMF (Most happening Group Shaklee in Malaysia) ;)Masih mencari motivasi dalaman diri??? click di gambar...http://www.ebookniaga.com/sorryboss/pjah


tiada alasan untuk berjaya...