Isnin, 21 Julai 2014

Cegah Awal Kanser

Bismillahirrahamanirrahim..

Alhamdulillah... saya berkelapangan berkongsi sedikit maklumat yang sangat penting terutama kepada kaum WANITA...  eheh apa ya... ;) hari ini saya nak kongsi cara mencegah penyakit KANSER...


Kenapa saya nak cerita pasal penyakit ini... Ini kerana 4 daripada 10 daripada wanita di anggarkan menghidap kanser, termasuklah kanser payudara, kanser selvik, kanser hati dan macam-macam lagi...

 Baru-baru ini, saya mendapat sms daripada kawan sekolah menengah dulu, menghantar perkhabaran seorang kakak senior saya telah meninggal dunia akibat kanser payudara.. saya tak sempat menjenguk tetapi di khabarkan anak-anaknya masih kecil dan memerlukan belaian seorang ibu...
Al Fatihah... Semoga arwah ditempatkan bersama orang yang Soleh... Aamiin...

Apakah Punca Kanser Berlaku?

Memang kita tidak duga dan kita pun tidak mahu ini berlaku tetapi Cara pemakanan dan gaya hidup moden yang di amalkan adalah penyumbang utama penyakit ini hadir...

Selain daripada itu, kaum Ibu juga adalah punca penyumbang penyakit ini.. KENAPA?

1. Menghidangkan makan berlemak yang terdiri daripada lemak tepu secara berterusan....terdiri daripada daging merah seperti daging lembu, kambing dan sebagainya...

Daging yang di proses didapati positif terhadap kanser terutama usus dan paru-paru dan meningkatkan risiko mendapat kanser esophagus dan hati.

2. kurangkan menggunakan minyak berulangkali semasa mengoreng makanan.   in kerana hasil proses pemanasan minyak tersebut terdapat trans fat atau nama lainnya hydrogenated fat. Lemak ini adalah penyumbang paling mudah kepada penyakit kanser.  

3. Elakkan makanan SejukBeku- kerana terdapat juga trans fat yang menggalakkan penyakit tersebut....

Nauzubillahimin zalik...


Mari kita relax kan minda kita dulu dengan menonton VIDEO ini...
ahaa... mari saya kongsikan beberapa cara mencegah kanser dengan mengawal pemakanan kita seharian.. Diet yang seimbang dan pemilihan makanan yang betul akan membantu kita kekal sihat dan bebas daripada penyakit merbahaya..


1.  Makan Sayur-sayuran Hijau...
- pelbagai sayuran hijau yang dapat kepada kesihatan kita seperti bayam, brokoli, kembang kol. Kandungan vitamin, serat dan antioksidan di dalam  sayuran ini dapat membantu menhilangkan radikal bebas dan racun lain dari dalam tubuh.  Serat dan Antioksidan juga membantu melindungi tubuh dari segala bentuk tumor atau kanser.2. Protien
- makanan yang tinggi protien juga dapat mengimbangi kesihatan anda. Protien yang tinggi boleh didapati didalam kekacang soya.. Lepas ni hari-hari kita pakat masak tempe, tauhu dan air soya setiap hari...huhu ;)

- ha... kekacang seperti badam, hazel nuts kandungan proteinnya tinggi yang luar biasa..3. Pelbagai Ikan
- ha...ramai yang tak suka makan ikan kan... nak tahu sebenarnya, ikan kaya dengan asid lemak Omega 3 dan mengandungi vitamun D yang sangat tinggi.


4. Pelbagai Buah Ceri
- Kandungan vitamin C yang sangat tinggi  dan serat yang dapat membantu mengawal kesihatan badan dan meningkatkan sistem imun badan... 

sangat menarik boleh di jadikan pelbagai menu seperti yogurt, salad, cereal dan smoothie.
 

5. Jus Buah
- Semua orang sudah mengetahui bahawa vitamin c merupakan zat antioksidan yang paling kuat dan secara effectif dapat mengawal kesihatan daripada kanser.. 

Semakin banyak kita mengambil vitamin c semakin tinggi zat antioksidan dalam tubuh dan ia juga dapat meningkatkan sistem ketahanan badan atau sistem imun anda.
Terutama Buah Anggur...6. Suplemen
- Badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin dengan sendirinya.. tetapi badan kita memerlukan vitamin yang banyak bagi menampung kesihatan badan kita... oleh itu kita disarankan mengambil supplemen bagi memenuhi keperluan vitamin dan mencegah penyakit datang dalam badan.. Apabila sistem imun kita lemah dan vitamin daklam badan berkurangan mudahlah penyakit duduk dalam badan...

Supplemen TERBAIIIK yang mengekalkan kesihatan seluruh badan kita adalah VIVIX...Ia juga pilihan saya sekeluarga kerana bukan saja melindungi badan daripada penyakit, Vivix juga membantu masalah penuaan...hehehe nak makin cantik dalam dan luar juga...
Mengapa VIVIX ?

Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Di dalam Vivix terdapat ramuan yang dipanggil resveratrol yang bersifat anti oksida, anti inflamasi dan anti kanser. 

Amalkan pengambilan sirap VIVIX, kerana Vivix mengandungi Resveratrol & Polyphenol tumbuhan terbaik yang telah dikaji dan terbukti dapat membantu mengatasi masalah penuaan dengan cara:
 
             1-      Mencegah kerosakan DNA
             2-      Menyokong pembaikan DNA
             3-      Mempengaruhi pengawal selia genetik                   
             4-      Meningkatkan biogenesis mitokondria
     Bagaimana vivix boleh membantu mencegah kanser?

    Kulit buah anggur wine (bukan semua jenis anggur sesuai dijadikan wine), Raspberries, Mulberries, Blueberries, Cranberries, dan Japanese Knotweed. Resveratrol semakin mendapat perhatian umum kerana faedahnya dalam melawan penyakit dan anti-penuaan. 

    Peringkat awal penyelidikan yang dijalankan didalam makmal dan juga haiwan mendapati, Resveratrol membantu melindungi tubuh daripada penyakit berikut:
     1) Penyakit Jantung Resveratrol membantu mengurangkan inflamasi (radang), mengelakkan oksidasi LDL (kolesterol tidak baik), dan menyukarkan pelekatan antara platlet yang akan membentuk gumpalan dan boleh mengakibatkan serangan jantung.

     2)Kanser Resveratrol dipercayai menghadkan penularan sel kanser, dan mengaktifkan proses kematian sel kanser (apoptosis).

    3) Alzheimer's Resveratrol melindungi sel saraf daripada kerosakan dan pembentukan plak yang boleh menyebabkab Alzheimer’s.

    4) Diabetes Resveratrol membantu mengelakkan berlakunya “insulin resistance”, keadaan dimana tubuh menjadi kurang sensitif terhadap tindakbalas hormon Insulin yang mengurangkan paras gula dalam darah. “Insulin resistence” merupakan permulaan kepada masalah diabetes.
 
    Selamat ke vivix ni?
    Ini adalah salah seorang lecture saya semasa saya belajar di UiTM...

   
    Marilah kita bertukar corak hidup kita kepada yang lebih baik dan sihat... amalkan cara hidup yang cergas, dan sentiasa mengamalkan cara pemakanan kita dengan betul... dan tingkatkan kesihatan kita dengan  supplemen yang diperakui dan terbukti berkesan...

  Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Anda ingin mencuba, atau mahu hadiahkan kepada mereka yang tersayang??
    Contact Me for more details!! :)
 
Hubungi Hafiza/Sani untuk :-
FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!
Siti Hafiza
Sitihafiza79@gmail.com
019 370 4802 atau 019 354 3005
(SMS/WhatsApp)

Bila dah sihat dan cantik, boleh jana duit geli-geli... tak susah dan sangat mudah jika ada MENTOR yang membimbing....

Boleh jana income 3-4 angka sebulan dengan bisnes online Shaklee hanya bermula dengan RM75? Jom Sertai Group MSMF (Most happening Group Shaklee in Malaysia)... ;)