Ahad, 16 Mac 2014

SET MEnYUSU MemaNg BOOM

Bismillahirahmanirrahim...  Assalamualaikum sahabat semua...

Hari ini ulang tahun anak saya yang ketiga, Hafiz AlFateh...Alhamdulillah...saya berjaya mengekalkan menyusuan untuk AlFateh. Saya tahu saya belum hebat lagi daripada orang lain. Saya tahu ada lagi yang hebat dan gigih menyusukan anak2 mereka.  Masuk setahun saya masih pam susu untuk stok anak saya dirumah pengasuh. AlFateh masih belum minum susu campuran lagi. Alhamdulillah berkat kesabaran dan ikhtiar bagi menambahkan boooster susu untuk AlFateh. 

Memang sangat berbeza dengan anak2 yang sebelum ini. Bila sudah sedar kehebatan susu ibu ini, baru timbul rasa menyesal tak bersungguh menyusukan anak2 yang lain...bak kata pepatah menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tiada gunanya.  Maka, daripada terus menyesal mengabaikan nikmat yang besar Allah beri hanya pada para IBU, saya cabar diri untuk menyusukan AlFateh sepenuhnya.  

Tipulah kalau saya kata balik kerje tak penat, rehat tak cukup, letih dan tension.  Tapi suatu rahsia Allah disebalik menyusukan anak kita ialah boleh menghilangkan stress dan meredakan tekanan dan bebanan yang kita hadapi...yang pentingnya, kita buat semua Hanya Kerana Allah..
.
Terlalu banyak alasan ibu-ibu zaman sekarang... takut badan tak cantik lah, susah nak melaram baju-baju kita dululah, tidak ada privesilah...macam-macam alasan. Memang ada masalah hendak mengekalkan kuantiti susu yang kita pam

Sebenarnya, bila badan kita sudah penat, rehat tidak menentu, kurang vitamin dalam badan dan kurang konsisten mengepam adalah diantara faktor kekurangan penghasilan susu ibu. Sebab itu saya mengambil SET MENYUSU SHAKLEE bagi menambah kesihatan badan dan menambah penghadilan susu secara semula jadi. Bila badan sihat, dan vitamin yang kita hasilkan dalam badan stabil, tiada sebablah susu ibu boleh banyak dan berkualiti...

Tapi...tahukah ibu-ibu sekelian, terlalu banyak kelebihan SUSU ibu..Bukan Saja-saja Allah wujudkan susu pada ibu..mesti ada rahsia yang tersirat dan tersuratnya..Dan ingatlah bahawa susu ibu dalah hak anak kita...itulah sekecil amanah yang Allah beri pada kita untuk anak kita....MENGAPA BAYI KITA PERLUKAN SUSU IBU??

Susu Awal Ibu (Kolostrum)- adalah susu yang awal terbentuk selepas melahirkan.  Ia pekat, melekit dan berwarna kekuningan.  SANGAT HEBAT, BERHARGA DAN SEMPURNA KHASIATNYA. Ia sebagai makanan pertama bayi. Sangat kaya antibodi (IgA) yang mengalakkan sistem ketahanan bayi dan penyakit serta mengurangkan risiko alahan dan dapat membantu melawaskan najis awal bayi dan mengurangkan risiko JAUNDIS (SAKIT KUNING).

FAEDAH SUSU IBU UNTUK BAYI

1.       Susu ibu mengandungi komposisi nutrien yang lengkap pada suhu yang paling sesuai untuk bayi.  Ia menggalakkan tumbesaran bayi yang sihat serta lebih berdaya tahan daripada penyakit.
2.       Ia juga dapat menggalakkan perkembangan daya emosi, sosial serta IQ dan mengurangkan risiko diabetes kepada bayi
3.       Susu ibu mudah dihadam, juga baik untuk bayi pramatang dan mengurangkan risiko JAUNDIS pada bayi

FAEDAH UNTUK IBU

1.       Membantu pengecutan rahim dan mengurangkan pendarahan selepas kelahiran
2.       Mengeratkan hubungan kasih sayang antara ibu dan anak
3.       Mengurangkan risiko barah payudara dan ovari
4.       Penyusuan secara eksklusif dapat membantu menjarakkan kelahiran anak seterusnya
5.       Mudah dan tidak perlu untuk menyediakan peralatan penyusuan
6.       Menjimatkan wang

RISIKO SUSU FORMULA KEPADA BAYI / ANAK
Bagi bayi atau anak yang diberi susu formula adalah lebih berisiko kepada:
1.       Alahan yang teruk
2.       Jangkitan pada usus dan salur pernafasan
3.       Penyakit kronik, obesiti, diabetes, jangkitan jantung
4.       Pencemaran pengilangan atau pengedaran
5.       Mungkin kematian bayi /kanak-kanak 


ALLAHU AKBAR...Kejadian Allah adalah sebaik baik kejadian....

Maklumat ini diambil daripada Jabatan Pendidikan Kesihatan, HTAR Klang
Inginkan supplements terbaik untuk anak, suami, isteri dan keluarga tersayang?

Inginkan side income 3-4 angka sebulan dengan bisnes online Shaklee hanya dengan RM0 modal?

Hubungi hafizaSani untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!

Siti hafiza
Sitihafiza79@gmail.com
019 370 4802 (SMS/WhatsApp)